Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Στο Λονδίνο... προβληματίστηκαν, εδώ θα γέλαγαν...

Με τι ασχολούνται οι άνθρωποι εκεί στο Λονδίνο…
Έκαναν έλεγχο ρουτίνας στα οικονομικά της αρχής που έχει την ευθύνη για την κατασκευή των Ολυμπιακών έργων και διαπίστωσαν ότι υπάρχει διαφορά που ανέρχεται από 73 έως 121 εκατ. ευρώ.
Οι ανεξάρτητοι ελεγκτές της KPMG ανακάλυψαν χρηματοδοτικό κενό που προέκυψε από πρόσθετες δαπάνες αποζημιώσεων επιχειρήσεων που αναγκάστηκαν αν εγκαταλείψουν την περιοχή του Στράτφορντ όπου κατασκευάζεται το Ολυμπιακό Πάρκο για το 2012.
Ξέρουμε.
Διαβάζοντας τα παραπάνω έχετε βάλει τα γέλια.
Θυμάστε τον πακτωλό των εκατομμύριων που έτρεχαν κατά την προετοιμασία της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, όπου κανείς δεν ασχολήθηκε με τις υπερβάσεις και που δεν υπήρχε έλεγχος επί της ουσίας στα οικονομικά
.
Χαρακτηριστικό είναι ότι κανένα έργο δεν ήταν εντός προϋπολογισμού, ενώ λόγο δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε για… αποκλίσεις αφού κάτι τέτοιο θα προϋποθέτει μικρές διαφορές κόστους.
Στη Βρετανία όμως όλα είναι διαφορετικά.
Θα τους «κρεμάσουν» αν αρχίσουν από τώρα, τέσσερα χρόνια πριν, να ξεφεύγουν από τους προϋπολογισμούς. Τόσο τον Σεμπάστιαν Κόε πρόεδρο της Οργανωτικής αντίστοιχο της Γιάννας Αγγελοπούλου, όσο και το Δήμαρχο Μπόρις Τζόνσον (Ντόρα Μπακογιάννη για εμάς), αλλά και τον πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν.