Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

«Σικάγο», «Τόκιο», «Ρίο», ακολούθησαν το δρόμο των Ισπανών

Στην Ιταλική πόλη της Πεσκάρα μπορεί να πήγαν πρώτοι οι Ισπανοί από τη Μαδρίτη, όμως δεν είναι… μόνοι.
Τους Μεσογειακούς παρακολουθούν επίσημες αντιπροσωπείες τόσο από το Σικάγο, όσο και από το Τόκιο και το Ρίο ντε Τζανέιρο. Εκτός από τη Μαδρίτη που αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση και που διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 στη μάχη είναι και οι άλλες τρεις πόλεις (Σικάγο, Τόκιο, Ρίο) που... έδρεψαν την ευκαιρία να συναντηθούν σήμερα το πρωί με αρκετά μέλη της ΔΟΕ, αλλά και τον πρόεδρό της Ζακ Ρογκ που βρέθηκε στην Ιταλική πόλη για την έναρξη.
Τέτοιες επισκέψεις είναι συνηθισμένες σε πόλεις που διοργανώνουν μεγάλους αγώνες, αφού συγκεντρώνονται και πολλοί... εκλέκτορες.
Η επίσκεψη στην Πεσκάρα δεν θα είναι η μοναδική ή η τελευταία.
Το πρόγραμμα είναι… πλήρες.
Μετά την Πεσκάρα θα πάνε στη Σιγκαπούρη για τους 1ους Ασιατικούς Αγώνες Νεότητας (29 Ιουνίου), θα επισκεφθούν τη Νιγηρία (6 Ιουλίου) για τη Γενική Συνέλευση των Ολυμπιακών Επιτροπών της Αφρικής, θα βρεθούν στις 11 Ιουλίου στον εορτασμό της 4ης Διεθνούς Ημέρας Παρα-Ολυμπιακών, ενώ στις 18 Ιουλίου θα είναι στη Ρώμη στην έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης, μετά στο Βερολίνο, τον Αύγουστο για το Παγκόσμιο Στίβου και γενικά όπου συγκεντρώνονται μέλη της ΔΟΕ θα δίνουν το παρόν και οι τέσσερις υποψήφιες πόλεις.