Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Η ομιλία Ομπάμα στο Κάιρο είχε Ολυμπιακό… χρώμα

Η περιοδεία του Μπαράκ Ομπάμα στη Μέση Ανατολή και η προσπάθεια να γεφυρώσει το χάσμα με τους είχε… χρώμα Ολυμπιακών Αγώνων.
Στην ομιλία του στο Καϊρο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας για τον τρόπο που οι μουσουλμάνοι έχουν ενσωματωθεί στη χώρα τους αναφέρθηκε στον Μοχάμεντ Άλι (φωτό) και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996.
Ο κορυφαίος πυγμάχος όλων των εποχών άναψε το βωμό με την Ολυμπιακή Φλόγα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα, της «χρυσής» Ολυμπιάδας αφού συμπληρωνόντουσαν 100 χρόνια από την αναβίωσή τους.
Φυσικά η δήλωση Ομπάμα είναι στο νέο δόγμα διπλωματίας των ΗΠΑ μέσα από τον αθλητισμό όπως πολλές φορές έχει επισημάνει στο παρελθόν το greek-olympics.blogspot.com.
Μάλιστα εκτός από την πολιτική αναφορά και το γεγονός ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θέλει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν τις ΗΠΑ οι Μουσουλμανικές χώρες, έχει και το προσωπικό ενδιαφέρον για το Σικάγο και την ανάληψη των Ολυμπιακών το 2016.
Ο Πάτρικ Σαντούσκι, εκπρόσωπος της επιτροπής διεκδίκησης «Σικάγο 2016» όταν ρωτήθηκε για την αναφορά Ομπάμα σχολίασε ότι: «Ο πρόεδρος ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Ολυμπιακού Κινήματος και της υποψηφιότητας του Σικάγο και ότι ο λόγος του ήταν ένα σπουδαίο παράδειγμα για το πώς οι ΗΠΑ προσεγγίζουν τον κόσμο, τείνοντας χείρα φιλίας».
Φυσικά όλα τα παραπάνω θα θέλουν να τα… μεταφράσουν και ψήφους. Ψήφους των μελών της ΔΟΕ στις 2 Οκτωβρίου στη Κοπεγχάγη.