Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Το γκολφ πάει στη Λοζάνη με τον «Μόντι»

Δυναμικά κινείται το γκολφ για να επιστρέψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο αρχηγός της Ευρωπαϊκής ομάδας στο «Ryder Cup», Κόλιν Μοντγκόμερι, γνωστός και ως «Μόντι», αφού… έβαλε τα γέλια όταν έμαθε ότι αθλήματα όπως το πατινάζ ταχύτητας θέλουν να μπουν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, αποφάσισε να ηγηθεί της προσπάθειας συντονίζοντας Ευρώπη και Αμερική.
Ο 45χρονος Σκωτσέζος (φωτό) θα πάει στη Λοζάνη την ερχόμενη εβδομάδα για να συναντηθεί με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ και να παρουσιάσει τις θέσεις του αθλήματος.
Έχει μάλιστα την έγκριση τόσο του Αμερικανού Επιτρόπου Τίμ Φίντσεμ (US Tour), όσο και του Πέτερ Ντάουσον (Royal Club). Αυτοί οι δύο είναι οι άνθρωποι που κινούν τα… νήματα στο άθλημα παγκοσμίως διοργανώνουν τα μεγαλύτερα τουρνουά και φυσικά διακινούν τα μεγαλύτερα ποσά.
Στον φάκελο του Μοντγκόμερι είναι και επιστολές από 18 κορυφαίους παίχτες ανάμεσά τους και ο Τάιγκερ Γούντς. Το ντοσιέ των 32 σελίδων απαντά σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις της ΔΟΕ και έχει ήδη φτάσει στα χέρια όλων των μελών της ΔΟΕ, αφού την απόφαση για την επιστροφή θα την πάρουν στη σύνοδο στη Κοπεγχάγη.
Το γκολφ ήταν Ολυμπιακό άθλημα το 1900 στο Παρίσι και το 1904 στο Σεντ Λούις, ενώ τα άλλα έξι αθλήματα που θέλουν να γίνουν Ολυμπιακά είναι το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ (βγήκαν το 2008), το ράγκμπι, το καράτε, το σκουός και το πατινάζ.
Η ΔΟΕ αφήνει να εννοηθεί ότι μέχρι δύο μπορεί να εντάξει για το 2016.