Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Κόντρες και «απειλές» για τον προεδρικό θώκο στο χάντμπολ

Χαμός γίνεται στις εκλογές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ (IHF).
Ο νυν πρόεδρος Χασάν Μουστάφα (φωτό) κατηγορείται από τον Ζαν Κάιζερ υποψήφιο για το χρίσμα ότι εμπλέκεται σε οικονομικές ατασθαλίες, στήσιμο παιχνιδιών στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά για το Πεκίνο, ενώ «απειλεί» ότι με τον Μουστάφα το άθλημα κινδυνεύει το 2016 να είναι εκτός Ολυμπιακών εξαιτίας κακών χειρισμών με τη ΔΟΕ και τη WADA.
Φυσικά ο 64χρονος Μουστάφα δεν δέχεται τις κατηγορίες του αντιπάλου του και διεκδικεί σήμερα στο Κάιρο, στην έδρα του, την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο.
Ο Κάιζερ, συνταξιούχος, πρώην τραπεζικό στέλεχος από το Λουξεμβούργο, «τρομοκρατεί» του εκλέκτορες με τα περί… αποβολής από τους Ολυμπιακούς. Κάτι τέτοι όπως λέει ό ίδιος, θα ισοδυναμούσε με σεισμό αφού μόνο με τα χρήματα της ΔΟΕ από τη συμμετοχή του αθλήματος σε Ολυμπιακούς καλύπτεται ένας ολόκληρος ετήσιος προϋπολογισμός (9,2 εκατ. δολ).
Στα σχέδια του είναι η στελέχωση της IHF που υπολειτουργεί, η βελτίωση της επικοινωνίας με τα μέλη (εθνικές ομοσπονδίες), η προώθηση του αθλήματος, το μάρκετινγκ και η ανάπτυξη σε Ηπείρους όπως η Ασία, η Αμερική και η Αφρική.
Το χάνμπολ πάντως στους Ολυμπιακούς Αγώνες εμφανίστηκε στο Βερολίνο το 1936 με αγώνες σε ανοιχτό χώρο, ενώ σε κλειστή σάλα η πρώτη φορά ήταν στο Μόναχο το 1972.