Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Με… φιλοφρονήσεις περιμένουν να πάρουν τα 60 εκατ. δολ.

Η χρεοκοπία της General Motors εκτός από μεγάλο πλήγμα στην Αμερικάνικη βιομηχανία είναι πολύ μεγάλο πλήγμα και για τους Καναδούς και τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο αμερικανικός κολοσσός ήταν χορηγός στη διοργάνωση του 2010 με περίπου 60 εκατ. δολ. από τα οποία τα περισσότερα με τη μορφή αυτοκινήτων και φορτηγών και σε μετρητά περίπου 12 εκατ. δολ.
Και δεν είναι μόνο η χορηγία της GM. Η εταιρία συντηρεί δική της εγκατάσταση για χόκεϊ στο Βανκούβερ όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που τράβηξε το greek-olympics σε επίσκεψη του στο General Motors Place πριν από μερικούς μήνες.
Όπως είναι γνωστό η αυτοκινητοβιομηχανία κήρυξε πτώχευση με σκοπό να διασωθεί, κλείνει σχεδόν όλα τα εργοστάσια και φυσικά όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα πληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Αυτό το τελευταίο φοβίζει το Βανκούβερ που μπορεί να μην έκανε υπερβολές στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων – έχουν και το πάθημα του Μόντρεαλ – όμως τα χρήματα δεν περισσεύουν.
Τα 12 εκατ. που περιμένουν να πάρουν σε μετρητά είναι ένα σημαντικό ποσό. Η GM από την πλευρά της τονίζει ότι δεν θα επηρεαστεί η χορηγία από τις εξελίξεις και ότι η συμφωνία θα εκτελεστεί, αφού είναι εξασφαλισμένα και το υλικό, αλλά και τα χρήματα. Στο ίδιο μήκος κύματος και η δηλώσεις της Οργανωτικής Επιτροπής που υπογραμμίζουν την άριστη συνεργασία και ότι είναι η GM εξαιρετικός συνέταιρος.
Με… φιλοφρονήσεις προσπαθούν οι Καναδοί να υλοποιήσουν τη χορηγία των 60 εκατ. δολ. μια χορηγία που μπορεί να έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου τρία χρόνια, όμως τα πολλά λεφτά είναι πάντα στο τέλος.
Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση το τέλος δεν είναι οι Αγώνες, αλλά το κλείσιμο της εταιρίας…