Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Δυσκολίες για τους 403 Έλληνες στην Πεσκάρα

Με μικρό… καλάθι θα ταξιδέψει σε μερικές ημέρες στην Πεσκάρα η Ελληνική ομάδα για τους Μεσογειακούς Αγώνες.
Η 16η διοργάνωση αρχίζει στις 26 του μήνα, η ομάδα μας αποτελείται από 403 αθλητές και αθλήτριες, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και κανείς κάνει προβλέψεις για μετάλλια.
Ο αρχηγός της ομάδας, Αντώνης Νικολόπουλος, αρχηγός της ομάδας και πριν από τέσσερα χρόνια στην Αλμερία επιβεβαίωσε όσα έγραφε πριν από μήνες για την Άκουιλα το greek-olympics.blogspot.com, προβληματίζεται για το γεγονός ότι η Ελληνική αποστολή δεν θα μείνει σε ένα σημείο, αλλά θα είναι διάσπαρτη σε πολλά σημεία και ο συντονισμός δύσκολος.
Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» δεν έκρυψε τα προβλήματα:
«Το χειρότερο που μπορώ να πω είναι ότι δεν υπάρχουν δωμάτια. Έχω επισκεφτεί πρόσφατα την Πεσκάρα και λαμβάνουμε υπόψιν μας το γεγονός πως πρόκειται για μια σεισμόπληκτη περιοχή. Έχουν 40.000 άστεγους. Δεν γίνεται να τους πετάξουν στο δρόμο.
Υπάρχει διασπορά στα σπορ. Αλλού θα βρίσκονται οι αθλητές της κωπηλασίας, αλλού του ποδοσφαίρου και αλλού της πυγμαχίας. Είναι μεγάλο πρόβλημα για το συντονισμό της αποστολής. Η διάσπαση αυτής της πολυπληθούς ομάδας δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα τα οποία ελπίζω με την εμπειρία μας να τα ξεπεράσουμε».
Κλείνοντας έκανε μία αναφορά στους στόχους: «Είμαι επιφυλακτικός. Ελπίζω οι ομοσπονδίες να πάνε με στόχο το καλύτερο. Βέβαια παίρνουν μέρος και νεαροί αθλητές. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλή πορεία. Δεν ξέρω αν θα είναι 59 τα μετάλλια όπως και την προηγούμενη φορά».
Φυσικά ο Αντώνης Νικολόπουλος που προέρχεται στην ΕΟΕ από την ομοσπονδία του κανόε – καγιάκ δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις, μιας και κανείς δεν ξέρει πόσο χαμηλό ή ψηλό θα είναι το επίπεδο μιας διοργάνωσης που γίνεται έναν χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και που οι περισσότεροι αθλητές και ομάδες… ξεκουράζονται.