Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Απολογισμός: Ένα… χορταστικό 4-0 και 5 αργυρά μετάλλια

Με μία μεγαλοπρεπή 4άρα και 5 αργυρά μετάλλια ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα των 16ων Μεσογειακών Αγώνων για τα Ελληνικά χρώματα.
Η ομάδα ποδοσφαίρου κέρδισε στον πιο κρίσιμο αγώνα με 4-0 τη Συρία και προκρίθηκε στην επόμενη φάση διεκδικώντας τις θέσεις 5-8, χωρίς να την... ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του επόμενου αγώνα, ενώ απέκτησε και το πλεονέκτημα της ισοπαλίας για πρόκριση στις θέσεις 1-4.
Αυτός είναι και ο στόχος, αρκεί να ξεκουραστεί η ομάδα και να μπορέσει με αντίπαλο την Ιταλία αυτή τη φορά σε δύο ημέρες να κερδίσει ή να φέρει «Χ», ώστε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλό της.
Με πρωταγωνιστή τον Παυλή που πέτυχε δύο τέρματα, αλλά και τους Σοϊλέδη και Νικλητσιώτη που σημείωσαν από ένα, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους. Ο Σοϊλέδης (27΄) και ο Παυλής (44΄) έβαλαν τις βάσεις για την επικράτηση της Ελλάδας, που κυριάρχησε και στο β΄ ημίχρονο (Παυλής 67΄ και Νικλητσιώτης 74΄).
Η σύνθεση της Ελλάδας: Ανδρούτσος, Σκόνδρας, Μπαρμπούδης, Μπέρτος, Κάτσικας, Σοϊλέδης (75 Μπουτζίκος), Παληγιώργος, Ταχτσίδης (54 Νικλητσιώτης), Παυλής, Γιάννου (54 Τσιάνος), Αργυρόπουλος.

Ο χορός των αργυρών μεταλλίων
Στην κολύμβηση η Αγγελική Εξάρχου κέρδισε το πρώτο μετάλλιο (αργυρό) στο άθλημα στα 100μ. πρόσθιο με 1.08.99 και ακολούθησε ο Ρωμανός Αλυφαντής στα 200μ. μικτή ατομική με 1.59.89. Για τους φίλους της στατιστικής να πούμε ότι ο Αλυφαντής έφερε το 20ο αργυρό στο θεσμό στην κολύμβηση.
Στην ελληνορωμαϊκή ο Θόδωρος Τουνουσίδης (96κ.) έχασε στον τελικό από τον Τούρκο Σερκάν Οζντέν και πήρε το αργυρό, όπως και ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος (120κ.) που έχασε από τον Τούρκο Ρίζα Καγιάαλπ.
Μετάλλιο (αργυρό) είχαμε και στην άρση βαρών από την Κωνσταντίνα Λάπου με 92κ. στο αρασέ. Στο ζετέ, η Λάπου έμεινε στην πέμπτη θέση, καθώς σήκωσε 101κ. κιλά στην πρώτη προσπάθειά της, αλλά στη συνέχεια απέτυχε δύο φορές στα 106κ., που θα της χάριζαν το χάλκινο μετάλλιο.