Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Αποκάλυψη για σκάνδαλο εκατομμυρίων στο βόλεϊ

Επί 24 χρόνια ο Ρούμπενς Ακόστα ήταν ο ισχυρός άνθρωπος του βόλεϊ. Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας έχει βοηθήσει το άθλημα πάρα πολύ και κατάφερε να δημιουργήσει μέσα από σειρές αγώνων μεγάλη ανάπτυξη.
Όμως... ανάπτυξη είδαν και οι… τσέπες ορισμένων.
Όχι δεν τρελαθήκαμε στο greek-olympics.blogspot.com και λέμε τέτοια.
Την άποψη αυτή έχει ο νυν πρόεδρος Γιζόνγκ Βέι (αριστερά στη φωτό μαζί με Ακόστα) που έχει βάλει στόχο να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη FIVB με όποιο κόστος.
Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από την εκλογή Βέι στην προεδρεία, του μόλις τρίτου προέδρου της FIVB, και θέλει τα επόμενα τρία που απομένουν μέχρι τη λήξη να «διορθώσει τα λάθη της προηγούμενης διοίκησης».
Δηλώνει μάλιστα ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του, γνωρίζοντας ότι η στάση τους αυτή να αποκαλύψει τα πεπραγμένα των προηγουμένων ίσως του κοστίσει μιας και φιλίες και συμμαχίες εξακολουθεί να έχει ο Ακόστα στο χώρο του βόλεϊ.
Ειδικότερα σε σύσκεψη των Ασιατικών ομοσπονδιών του αθλήματος στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας ο Βέι ανακοίνωσε το τέλος της πολιτικής της FIVB να δίνει προμήθειες σε ανθρώπους που διαπραγματεύονται συμφωνίες στο μάρκετινγκ και στα τηλεοπτικά δικαιώματα.
«Η πολιτική αυτή του προκατόχου μου, Ρούμπενς Ακόστα, έδωσε τη δυνατότητα να κερδίσουν πολλά εκατομμύρια δολάρια» αναφέρει ο Βέι σε επίσημη ανακοίνωση.