Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Αποφυλακίστηκε ο αυστριακός προπονητής Βάλτερ Μάγιερ

Ελεύθερος μετά από 37 μέρες κράτησης αφέθηκε ο Αυστριακός προπονητής Βάλτερ Μάγιερ (φωτό) που κατηγορείται ότι διακινούσε απαγορευμένες ουσίες και ήταν το «μήλο της έριδος» ανάμεσα σε ΔΟΕ και Αυστρία.
Ούτε ο ίδιος δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη.
Ο 52χρονος Μάγιερ εξακολουθεί να δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με προϊόντα ντόπινγκ, λέει ότι δεν έκανε συμβιβασμό με τις αρχές, ενώ κανείς δεν ξέρει γιατί ο εισαγγελέας της Βιέννης πήρε αυτή την απόφαση.
Τον Μάγιερ «κυνηγάει» η ΔΟΕ από το 2002 και τους Ολυμπιακούς στο Σολτ Λέικ και υποστηρίζουν ότι κάνει παράνομες μεταγγίσεις αίματος γεγονός που θεωρείται ντόπινγκ.
Σύνεργα μεταγγίσεων βρέθηκαν και το 2006 στους χειμερινούς Αγώνες στο Τορίνο σε κατάλυμα που είχαν νοικιάσει Αυστριακοί αθλητές, όμως ο Μάγιερ κατάφερε να ξεφύγει ακόμα και από το μπλόκα των Καραμπινιέρι.
Για τη ΔΟΕ είναι ανεπιθύμητος και του έχει απαγορευτεί να πάρει διαπίστευση και για τους Ολυμπιακούς στο Βανκούβερ το 2010. Αυτό όμως δεν του απαγορεύει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τους αγώνες ως θεατής. Ειδικά τώρα που αποφυλακίστηκε από τις αρχές.
Ακόμα δεν έχει ασκηθεί δίωξη για κάποιο αδίκημα και η προφυλάκιση ήταν στο πλαίσιο έρευνας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό στην οποίος εμπλέκεται και ο Μπέρναρντ Κολ, ο πρώην μάνατζερ Στέφαν Μάτσινερ και ο ποδηλάτης Κριστόφ Κερσμπάουμ.
Αν τεκμηριωθούν οι κατηγορίες, τον Μάγιερ περιμένει 5ετής κάθειρξη.
Όσο για τη ΔΟΕ, αφού τιμώρησε με ισόβιο αποκλεισμό τέσσερις αθλητές επέβαλε πρόστιμο ενός εκατ. δολ. στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστρίας.