Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Ξοδεύουμε 6πλάσια χρήματα για το ίδιο αποτέλεσμα

Και στο βόλεϊ η Βρετανία ετοιμάζεται να δώσει το παρόν στους Ολυμπιακούς παρά τις περικοπές στο πρόγραμμα που φέρνει το greek-olympics.blogspot.com στη δημοσιότητα.
Περικοπές που φτάνουν το 50% του αρχικού ποσού αφού από τα 4,3 εκατ. λίρες (5 εκατ. ευρώ) θα πάρουν 2,2 εκατ. λίρες (2,5 εκατ. ευρώ) όχι το χρόνο όπως νομίζεται, αλλά για όλα τα χρόνια από τώρα μέχρι και το 2012.
Ποσό που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τα Ελληνικά δεδομένα.
Η πολιτεία για το 2009 θα δώσει 3,8 εκατ. ευρώ ποσό που αν το πολλαπλασιάσετε επί 4 και προσθέσετε και τα χρήματα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την Ολυμπιακή προετοιμασία τότε θα ξεπεράσουμε τα 16 εκατ. ευρώ μέχρι το 2012.
Και να πείτε ότι έχουμε διακρίσεις στο βόλεϊ, τότε να… πληρώσουμε.
Όμως μία φορά έχει αγωνιστεί η Ελλάδα και αυτή χωρίς πρόκριση για τους Ολυμπιακούς το 2004 όπου οι άνδρες ήταν στην 5η θέση και οι γυναίκες στην 9η.
Στο μπίτς βόλεϊ τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα, όμως για δύο ή τρία ζευγάρια δεν είναι πολλά τα 16 εκατ. ευρώ;
Και για να γυρίσουμε στη Βρετανία, οι γυναίκες θα κάνουν ντεμπούτο στο τέλος του μήνα όπως και οι άνδρες στο European League, μόνο που οι άνδρες μετέχουν για δεύτερη χρονιά στο θεσμό και μάλιστα πιο ενισχυμένοι.
Με την ομάδα της Βρετανίας θα αγωνίζεται ο Τζέισον Χάλντεν παίχτης του Καναδά από το 1992 έως και το 2004, όμως τώρα θα βρεθεί στην ομάδα του «Νησιού» αφού ο πατέρας τους είναι Βρετανός και έχει αυτή τη δυνατότητα. Πρώτη εμφάνιση για τον Χάλντεν με αντιπάλους την Τουρκία, την Ισπανία και την Κροατία στο European League, στα 37 του χρόνια και στόχο τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς, το μόνο που λείπει από την καριέρα του.
Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μετέχουν χωρίς πρόκριση στο Λονδίνο το 2012, όμως θέλουν να έχουν και αξιοπρόσεχτη παρουσία.
Και κάτι για το τέλος. Δεν έχουμε τίποτε με το βόλεϊ, άθλημα που μας αρέσει πολύ. Η σύγκριση προκύπτει από τα στοιχεία της Βρετανίας.
Ανάλογα είναι τα δεδομένα και σε όλα τα άλλα αθλήματα.
Το έχουμε γράψει πολλές φορές άλλωστε κάνοντας συγκρίσεις ακόμα και με τους Αμερικάνους, την υπερδύναμη και στα σπορ.