Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Ένας χρόνος greek-olympics, πέρα από κάθε προσδοκία

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπληρώνει σήμερα το http://greek-olympics.blogspot.com και όπως δείχνουν οι αριθμοί έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Όπως θα έχετε διαπιστώσει όσοι παρακολουθείτε καθημερινά το «ημερολόγιο» σκοπός μας δεν είναι να σας μεταφέρουμε πρώτοι την είδηση.
Αυτή τη δουλεία πρέπει να την κάνουν άλλοι, αν και...
Ο σκοπός μας είναι να σχολιάσουμε, να πούμε την άποψή μας για διάφορα πράγματα γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Αθλητισμό, να σας μυήσουμε σε έναν κόσμο με δικούς του κανόνες, να σας βοηθήσουμε να διαβάσετε… πίσω από την είδηση.

Αυτό προσπαθούμε τον τελευταίο χρόνο και καλά να είμαστε θα συνεχίσουμε και στο μέλλον.
Βλέπετε ο αθλητικός Τύπο ή αν θέλετε οι αθλητικές σελίδες στα πολιτικά φύλλα ασχολούνται κυρίως με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και μάλιστα από τη δική τους «πράσινη», «κόκκινη» ή «κίτρινη» οπτική γωνία κάνοντας πολλές φορές το άσπρο-μαύρο και δίνουν ελάχιστο χώρο σε αυτό που ονομάζουμε εμείς «αθλητισμό».
Λογικό λοιπόν ήταν με τέτοιο κενό στην ενημέρωση και πολύ περισσότερο στην άποψη να έχει βρει απήχηση το ιστολόγιό μας.

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί και πιστέψτε μας θα τον ζήλευαν πολλές εφημερίδες σε κυκλοφορία. Περισσότερες από 200-250 επισκέψεις καθημερινά κατά μέσο όρο με το ρεκόρ μας να είναι την επομένη των εκλογών της ΕΟΕ στις 11 Φεβρουαρίου όπου 1.126 επισκέφθηκαν το http://greek-olympics.blogspot.com.
Και αφού είμαστε στους αριθμούς να σας πούμε ότι δεν μας… παρακολουθούν μόνο από την Ελλάδα.
Συνολικά τον πρώτο χρόνο είχαμε επισκέψεις από 213 πόλεις σε 55 χώρες σε 5 Ηπείρους όπως φαίνεται και από το χάρτη (φωτό).
Πενήντα έξι πόλεις-περιοχές από την Ελλάδα διαβάζουν το ιστολόγιο, ανάμεσά τους Σπέτσες, Σαντορίνη, Πόρος, Ρόδος, Ορχομένος, Ορεστιάδα, Καμένα Βούρλα, Μυτιλήνη, Χίο, Αίγιο, Σπάρτη, Λουτράκι, Θάσος, Λήμνος, Αλόννησος, Κέρκυρα Αριδαία, Λεπτοκαρυά, Νιγρίτα, Κυπαρισσία, Χίος και όλες οι μεγάλες, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Ηράκλειο, Λάρισα, Χανιά, Ιωάννινα, Σέρρες, Δράμα, Κοζάνη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Κόρινθος κ.ά.
Απίστευτο!
Και όμως έτσι είναι.
Πάνω από 157 πόλεις στον κόσμο, τουλάχιστον 34 πόλεις από τις ΗΠΑ ακόμα και από τη Χαβάι, 5 από τον Καναδά, 12 από Βρετανία και άλλες τόσες από Γερμανία, 7 από Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, 3 από την Κίνα, 2 από τη Ρουμανία, 3 από την Τουρκία, ενώ επισκέπτες από το Νέο Δελχί, το Μπουένος Άιρες, το Σάο Πάολο, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Σαντιάγκο της Χιλής, το Περθ, το Κάιρο, το Αμάν της Ιορδανίας, το Μαπούτο στη Μαζαμβίκη, το Ντουμπάι, το Τρονχάιμ (Νορβηγία) έχουν… πέσει ξανά και ξανά πάνω μας.
Όσο για τους επισκέπτες μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2009 που έχουμε εντατικοποιήσει την παρουσία μας στο blog ξεπέρασαν τους 18.000.
Κλείνοντας να σας πούμε ότι καταφέραμε να βρεθούμε σταθερά στα 700.000 πρώτα site-blog σε ολόκληρο τον κόσμο.