Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Πολιτικός τσακωμός για το μίτινγκ της Θεσσαλονίκης

Δυστυχώς μερικά πράγματα δεν πρόκειται να ξεπεραστούν ποτέ στην Ελλάδα. Μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος του αθλητισμού και σκοπιμότητες υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν.
Παραγοντίσκοι μικρού βεληνεκούς που δεν μπορούν να μας βγάλουν από τη μετριότητα διαδέχθηκαν παράγοντες με όραμα και σχέδια. Το greek-olympics.blogspot.com θα ασχοληθεί με την αντιπαλότητα Γιάννη Ιωαννίδη και Βασίλη Σεβαστή με θύμα το μίτινγκ στίβου στη Θεσσαλονίκη.
Ο ΣΕΓΑΣ είπε ότι θα το ματαιώσει φέτος επειδή δεν βρήκε χρήματα, ουσιαστικά ανταπόκριση από την πολιτεία και… θύμωσε ο «ξανθός».
Πήγε λοιπόν στη Θεσσαλονίκη και έδωσε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι για να πει στην… εκλογική του περιφέρεια ότι θα γίνει ή καλύτερα όπως γράφουν θα το… αναλάβει το υφυπουργείο αθλητισμού.
Είναι γελοίο, όμως αληθινό.
Ο Σεβαστής δηλαδή ζήτησε χρήματα από τον Ιωαννίδη, αυτός του απάντησε ότι δεν έχει και σήμερα λέει ο Ιωαννίδης ότι θα βάλει 150.000 ευρώ και ακόμα 50.000 η νομαρχία και ο δήμος, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Το βρίσκεται… τρελό, όμως μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.
Αυτή είναι η ιστορία και οι εξελίξεις σε γενικές γραμμές.
Ας πούμε όμως τώρα μερικές αλήθειες:
1. Ακόμα και να ματαιωθεί ένα μίτινγκ, δεν τρέχει και τίποτα, πολλά άλλωστε στο παρελθόν δεν έγιναν και το έχουν κάνει και οι Αμερικάνοι επειδή κάποια χρονιά δεν βρήκαν χορηγούς (εκεί δεν παίζει το κράτος).
2. Ο Βασίλης Σεβαστής είναι ΠΑΣΟΚ.
3. Ο Γιάννης Ιωαννίδης είναι ΝΔ.
4. Στίβος και μπάσκετ έχουν χρόνια αντιπαλότητα ως αθλήματα, μάλιστα ο «ξανθός» λίγο έλειψε να έρθει στα χέρια στο ΣΕΦ πριν από χρόνια όταν ήταν προπονητής του Ολυμπιακού επειδή ζήτησε από πρωταθλητή του στίβου να βγει έξω αν και δεν είχε έρθει η ώρα προπόνησης του μπάσκετ.
5. Πως θα κάνει το υπουργείο αγώνες, χωρίς την άδεια του ΣΕΓΑΣ; Ο δούρειος ίππος της τοπικής επιτροπής δεν παίζει διότι η Ομοσπονδία μπορεί να την τιμωρήσει και να χάσει όλες τις ιδιότητες για τη διοργάνωση, οπότε αγώνες πάλι δεν θα κάνει.
6. Πλησιάζουν εκλογές – αυτό λένε όλοι – και οι αγώνες το καλοκαίρι είναι ένα μέσο προβολής των πολιτικών, όπως συμβαίνει και με τα Τσικλητήρια που κάνουν… παρέλαση όλοι, υπουργοί και βουλευτές.
Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.
Καλό λοιπόν θα ήταν για τον Γιάννη Ιωαννίδη να σταματήσει να μοιράζει χρήματα σε ανύπαρκτα αθλήματα και να χαράξει πολιτική στον αθλητισμό ξεκάθαρη, πέρα από κόμματα και σκοπιμότητες μήπως και ξεχωρίσει από τους προκατόχους του.
Μήπως και τον θυμούνται για κάτι μετά από χρόνια…