Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δικαιωθούν οι γυναίκες

Και ξαφνικά η υπόθεση των 15 γυναικών που έκαναν μήνυση στην Οργανωτική Επιτροπή «Βανκούβερ 2010» για την ένταξη και του δικού τους αγωνίσματος του άλματος στο σκι δείχνει και κερδίσει έδαφος…
Όπως έγραψε το http://greek-olympics.blogspot.com πριν από δύο ημέρες οι διοργανωτές φοβούνται μήπως δικαιωθούν κάτι που θα ανατρέψει τα σχέδια τους τόσο σε επίπεδο προγράμματος όσο και σε κόστος.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας δεν έχει εκδώσει ακόμα απόφαση όμως τώρα αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι 15 σκιέρ έχουν πιθανότητες να κερδίσουν, ανοίγοντας τους… ασκούς του Αιόλου και για άλλα αθλήματα.
Σε περίπτωση που οι γυναίκες κερδίσουν η «Βανκούβερ 2010» θα πρέπει να πει στη ΔΟΕ ότι θα πρέπει να επιστρέψει και στις γυναίκες να αγωνιστούν ή να ματαιώσει τα τρία αγωνίσματα τους άλματος των ανδρών.
Το σενάριο είναι συναρπαστικό!
Ο δικηγόρος των 15 που έκαναν την μήνυση μιλώντας για διάκριση και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ρος Κλαρκ υποστηρίζει ότι μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες να ανήκουν στη ΔΟΕ, όμως «θέλουμε να εφαρμόσουμε τους νόμους μας για τους πολίτες μας στη χώρα μας», ενώ όπως λέει: «Η ΔΟΕ δεν αναφέρει ότι είναι υπεράνω του νόμου στο συμβόλαιο».
Όποια και να είναι η απόφαση και οι δύο πλευρές θα έχουν δικαίωμα έφεσης. Όσο για την ακύρωση του άλματος και στους άνδρες η Ντέμπι Κοραντίνι, πρώην δήμαρχος του Σολτ Λέικ που διοργάνωσε τους χειμερινούς Ολυμπιακούς το 2002 και είναι η εκπρόσωπος τύπου των γυναικών θεωρεί ότι κάτι τέτοιο μάλλον είναι απίθανο, αφού η ΔΟΕ «ελέγχεται» από τους Ευρωπαίους και το αγώνισμα έχει πολλά αστέρια στη Ευρώπη.
Πάντως για πρώτη φορά τέτοια υπόθεση φτάνει τόσο… μακριά γεγονός που ικανοποιεί τις 15 κοπέλες από 6 χώρες που αποφάσισαν να… πολεμήσουν.
Οι Λίντσεϊ Βαν, Μαρί-Πιέρ Μορίν, Τζέσικα Τζερόμ και Κάρλα Κεκ (φωτό από αριστερά) έδωσαν συνέντευξη Τύπου όπου εκτός των άλλων αποκάλυψαν ότι περισσότερες από 180 κοπέλες υψηλού επιπέδου από 18 χώρες έχουν δηλωθεί στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκι, όπου το αγώνισμά τους συμπεριλαμβάνεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.