Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Ένας πολύ-εκατομμυριούχος στο πλευρό του Ρίο

Το ποσό δεν είναι μεγάλο, συγκριτικά πάντα με το κόστος μιας διοργάνωσης Ολυμπιακών Αγώνων όμως μία τέτοια κίνηση μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει σε μία υποψηφιότητα και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη των μελών της ΔΟΕ.
Βραζιλιάνος πολύ-εκατομμυριούχος έδωσε στην επιτροπή διεκδίκησης του Ρίο ντε Τζανέιρο 4,5 εκατ. δολ. Πρόκειται για τον Έικε Μπατίστα (φωτό, έναν άνθρωπο που η περιουσία του ανέρχεται στα 20 δις δολ και που είναι πλέον στους υποστηριχτές του Ρίο για τους Ολυμπιακούς του 2016.
Ιδιοκτήτης ορυχείων ενεργειακών σταθμών, βιομηχανία χάλυβα και μία πετρελαϊκής συγκαταλέγεται πλέον στον μεγάλους χορηγούς.
Και όλα αυτά λίγες εβδομάδες πριν από την επίσκεψη της επιτροπής αξιολόγησης της ΔΟΕ που τελείωσε από το Σικάγο και ετοιμάζεται να κάνει μία τετραήμερη στάση στο Τόκιο (16-19 Απριλίου) πριν πάνε στη Βραζιλία στις 29 του μήνα.

Η υποψηφιότητα του Ρίο μοιάζει να είναι η πιο… αδύνατη συγκριτικά με όλες τις άλλες μεγαλουπόλεις, όμως κανείς δεν ξέρει τι θα βγάλει η κάλπη. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αν περάσει από τον πρώτο γύρο βγάζοντας εκτός της Μαδρίτη, τότε μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος.
Το Ισπανόφωνο λόμπι είναι πολύ ισχυρό, ενώ αρκετοί θα ήθελαν να δουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότιο Αμερική κάτι που θα συμβεί θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά τους.