Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Επιστρατεύτηκαν Ομπάμα, Όπρα, Τζόρνταν, Λουγκάνις

Μετά την Όπρα τον Μάικλ Τζόρνταν τα μέλη της ΔΟΕ είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και με τον Γκρεγκ Λουγκάνις.
Όλα αυτά στο πλαίσιο της επιθεώρησης που κάνει η επιτροπή αξιολόγησης στο Σικάγο, μία από τις τέσσερις που διεκδικούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016.
Όλα τα αστέρια του αθλητισμού και όχι μόνο έχουν επιστρατευτεί με σκοπό να προβάλλουν και να προωθήσουν το Σικάγο.
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα βρήκε χρόνο όχι μόνο να τους στείλει έναν χαιρετισμό, αλλά να τους εξηγήσει γιατί το Σικάγο «μπορεί» να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ στην… επιστράτευση το παρόν έδωσε και ο διάσημη παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ – φίλη του Ομπάμα και της γυναίκας τους Μισέλ (φωτό) – αλλά και ο κορυφαίος ίσως παίχτης του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν και τον καταδύτη Γκρεγκ Λουγκάνις.

Ο Λουγκάνις (φωτό 2) μάλιστα περίμενε τη Ναουάλ Ελ Μουταβακέλ. Και οι δύο έχουν κάτι κοινό. Στην ίδια διοργάνωση το 1984 στο Λος Άντζελες πήραν το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο. Η Μουταβακέλ ήταν η πρώτη γυναίκα από την Αφρική που κέρδιζε μετάλλιο (400μ.εμπ.) στο στίβο, ενώ ο Λουγκάνις μετά το ασημένιο στο Μόντρεαλ, πήρε στο Λος Άντζελες δύο χρυσά και ακόμα δύο το 1988 στη Σεούλ.
Η Ναουάλ Ελ Μουαουακέλ και η ομάδα της είχε μία 11ωρη ξενάγηση σε όλες τους χώρους και τις εγκαταστάσεις που προτείνουν για τους Ολυμπιακούς, αν και υπήρχαν φόβοι για χιονόπτωση και έκτακτα καιρικά φαινόμενα.
Ο ήλιος όμως το πρωί έκανε την εμφάνισή τους και όλα κύλισαν ομαλά. Ξεκίνησαν από την περιοχή που θα χτιστεί το Ολυμπιακό Χωριό, έναν χώρο που ανήκει στο Νοσοκομείο «Μίκαελ Ρις» στα νότια της πόλης, ενώ στο Πάρκο Ουάσινγκτον που θα κατασκευαστεί το Ολυμπιακό Στάδιο τους περίμεναν 205 εθελοντές κρατώντας τις σημαίες των χωρών – μελών της ΔΟΕ.