Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

600 Έλληνες αθλητές θα πάνε στην περιοχή της Ακουίλα

Η πόλη Ακουίλα είναι αυτή την εβδομάδα στο παγκόσμιο προσκήνιο μετά τον καταστροφικό σεισμό στην πόλη και τους 291 νεκρούς, ανάμεσά τους και έναν Έλληνα τον Βασίλη Κουφολιά.
Και εμείς στο http://greek-olympics.blogspot.com παρακολουθούμε τις εξελίξεις από την πρώτη στιγμή. Έχουμε δει εικόνες μιας πόλης που δεν υπάρχει πλέον και γνωρίζουμε ότι στήθηκε μία επιχείρηση να απομακρυνθούν οι Έλληνες φοιτητές το ταχύτερο δυνατό από την περιοχή.
Μια περιοχή που συγκλονίζεται από ισχυρούς μετασεισμούς που φτάνουν τα 5,4 ρίχτερ μετά τον μεγάλο σεισμός της Τρίτης .
Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό και αποκαλύπτει το http://greek-olympics.blogspot.com είναι ότι σε δυόμιση μήνες η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα στείλει 600 αθλητές για τους Μεσογειακούς Αγώνες στη Πεσκάρα μία πόλη που απέχει μόλις 90 χιλιόμετρα από την Ακουίλα (Αθήνα-Χαλκίδα δηλαδή) όπου είχε προγραμματιστεί να φιλοξενήσει αγώνες ποδοσφαίρου.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 26 Ιουνίου και να διαρκέσουν δύο εβδομάδες. Η αλήθεια είναι ότι οι διοργανωτές έχουν θορυβηθεί και έχουν ζητήσει να ελεγχθούν όλες οι εγκαταστάσεις όχι μόνο στην Πεσκάρα, αλλά και στις γύρω περιοχές που είναι πολλές ως προς την καταλληλότητα.
Δυστυχώς όμως τα ερωτηματικά είναι πολλά ύστερα από τις αποκαλύψεις για απουσία αντισεισμικών κατασκευών, παλιά κτίρια και παραλείψεις.
Κανείς λοιπόν δεν θα ήθελε να στείλει εκεί τα παιδιά μας όταν μάλιστα όσοι Έλληνες ήταν εκεί έφυγαν.
Όπως φαίνεται και στον χάρτη των διοργανωτών στην πόλη Ακουίλα ήταν προγραμματισμένο να γίνει ένας όμιλος ποδοσφαίρου στο “GRAN SASSO STADIUM”, ενώ σε πόλεις πολύ κοντά αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ. Αν και αυτό θα αλλάξει πολύ σύντομα, αφού το συγκεκριμένο στάδιο είναι καταυλισμός αστέγων με σκηνές που δεν πρόκειται να φύγουν για πολλούς – πολλούς μήνες θα πρέπει να υπάρξουν όχι απλές διαβεβαιώσεις, αλλά εγγυήσεις της Ιταλικής Κυβέρνησης ότι όλοι οι έλεγχοι έγιναν κανονικά και οι εγκαταστάσεις ασφαλείς για τους αθλητές.
Όσο για την Ελληνική πλευρά, θα πρέπει ο Σπύρος Καπράλος να δράσει άμεσα και να είναι ο πρώτος που θα ζητήσει κατ’ αρχήν ενημέρωση και στη συνέχεια να επισκεφθεί την πόλη της Πεσκάρα και την περιοχή για να αποκτήσει προσωπική αντίληψη.
Μία τραγωδία αρκεί.
Κανείς δεν θέλει και δεύτερη…