Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Ο Φάφαλης, πρώτος εξασφάλισε παρουσία στο Βανκούβερ

Μπορεί να μπήκε η άνοιξη, όμως στη χιονοδρομία έστω και τώρα στο τέλος της σεζόν ψάχνουν ακόμα τα εισιτήρια για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ σε ένα χρόνο.
Το πρώτο λοπόν ήρθε σε αγώνα στη Σουηδία για τον Λευτέρη Φάφαλη. Στο παγκόσμιο κύπελλο στη Στοκχόλμη πήρε την πρόκριση στο άθλημα των δρόμων αντοχής και το κλασικό στιλ, μία κατηγορία που δεν είναι αυτή που ειδικεύεται ο Λευτέρης που είναι πολύ καλός στο ελεύθερο.
Για τέταρτη φορά ο Φάφαλης θα είναι παρόν σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το Ναγκάνο (1998), το Σολτ Λέικ (2002) και το Τορίνο (2006).

Σύμφωνα πάντως με το σύστημα πρόκρισης που καθορίζουν οι διεθνείς ομοσπονδίες, η Ελλάδα που δεν έχει μεγάλη παράδοση στα χειμερινά αθλήματα, θα πάρει στη χιονοδρομία δύο θέσεις μία για άνδρες και μία για γυναίκες, ενώ υπάρχει περίπτωση ο Βασίλης Δημητριάδης που αποθεραπεύτηκε από τον τραυματισμό του να πάρει με το «σπαθί του» την πρόκριση.
Τέλος μία θέση διεκδικούμε στο δίαθλο, όμως χρειάζεται πολύ τύχη εκτός από τη σκληρή δουλειά για να στείλουμε αθλητή ή αθλήτρια.
Πέντε λοιπόν θα είναι στην καλύτερη περίπτωση οι Έλληνες που θα βρεθούν στα βουνά του Βανκούβερ στο Γουίσλερ και Σάιπρες το Φλεβάρη του 2010.
Η σεζόν τελείωσε για τα χειμερινά, όμως η προσπάθεια συνεχίζεται αφού μέχρι και τις 25 Ιανουαρίου 2010 «παίζονται» οι θέσεις.