Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Παράπλευρες… απώλειες της ήττας Κυριακού


Επόμενη μέρα, των εκλογών στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Μία καινούργια μέρα αρχίζει. Όλοι θα την θυμούνται για πολλά χρόνια. Κάποιοι θετικά και κάποιοι αρνητικά.
Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες για το πώς έχασε την εκλογική μάχη ο Μίνωας Κυριακού. Νομίζω ότι αυτό το θέμα το http://www.greek-olympics.blogspot.com/, το εξάντλησε πολύ πριν τις εκλογές, το εξάντλησε δημοσίως δίνοντας την ευκαιρία και στον ίδιο να διαπιστώσει – αν δεν το έχει ή κάνει – λάθη, παραλείψεις και εσφαλμένες επιλογές σε διάφορα επίπεδα.
Ο Μίνωας Κυριακού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τους… 16 ψήφους που πίστευε ότι είχε. Πήρε μόλις 11 και αν δεν ψήφιζαν κέρλινγκ και μπάντμιντον, δύο ομοσπονδίες που θα δουν την πόρτα της εξόδου στην επόμενη Ολομέλειας σε δέκα ημέρες θα έφτανε τις 9 (!) ψήφους.
Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του Μίνωα Κυριακού;
Για όσους τον γνωρίζουν πολύ καλά και μπορούν να ερμηνεύουν τα λεγόμενά του κατάλαβαν από μία δήλωση που έκανε χθες την ώρα που αποχωρούσε:
«Ο Ελληνικός αθλητισμός μπορεί να κάνει και χωρίς εμένα» είπε και δείχνει ότι αποφάσισε να φύγει. Δεν θα πούμε ότι… κατάφερε να τον διώξει το αθλητικό κίνημα, όμως μία ισχυρή προσωπικότητα σαν τον Κυριακού δεν μπορεί αν πηγαίνει στην Ολομέλεια και να μετέχει σαν απλό μέλος. Ούτε μπορεί να ασχοληθεί όπως ίσως πίστευαν ορισμένοι με τα θέματα της Τοξοβολίας που είναι πρόεδρος. Θα πρέπει να περιμένουμε λοιπόν κινήσεις αποστασιοποίησης και από τα δύο το προσεχές διάστημα.
Όμως η ήττα του Κυριακού είχε και παράπλευρες… απώλειες
Τρεις άνθρωποι που τον στήριξαν είχαν ή θα έχουν δύσκολο έργο στη συνέχεια.
Ο Φρέντι Σερπιέρης, από τους πλέον σοβαρούς ανθρώπους του αθλητικού κινήματος, αντίπαλος του Νίνου Τζήκα στις εκλογές του 1993 έχασε την ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου και την εκπροσώπηση από τον Σπύρο Καπράλο και ασχολείται τώρα μόνο με το κτήμα του και το καλό κρασί που ομολογουμένως παράγει.
Ο Στέλιος Αγγελούδης στήριξε και αυτός τον Μίνωα Κυριακού, όμως με τη δική του απουσία έχασε τη θέση του γενικού γραμματέα στην ΕΟΕ. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό αν έμενε ο κ. Κυριακού αφού το 14-14 στην πρώτη ψηφοφορία με αντίπαλο τον Μανώλη Κατσιαδάκη θα ήταν 15-14 υπέρ του και όχι 15-12 υπέρ του κ. Κατσιαδάκη.
Το τρίτο πρόσωπο που εκτέθηκε ήταν ο Λάμπης Νικολάου. Ο α’ αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, αν και έδωσε μεγάλη μάχη υπέρ Κυριακού μέχρι την τελευταία στιγμή αφού αυτός τυπικά προσκάλεσε μπάντμιντον και κέρλινγκ να συμμετάσχουν στην Ολομέλεια, έμεινε εκτεθειμένος με τη δήλωση «Φεύγω αφήνοντας μία προίκα εννέα εκατομμυρίων ευρώ ενώ παρέλαβα την ΕΟΕ με 126.000 ευρώ». Την ΕΟΕ, που παρέλαβε από τον κ. Νικολάου το 2005.