Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Οι εκλογές της ΕΟΕ στο μικροσκόπιο της ΔΟΕ


Η ΔΟΕ γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή τη περίοδο διεξάγονται εκλογές σε όλες τις Ολυμπιακές Επιτροπές του κόσμου και επιθυμεί να είναι όλες σύμφωνα με την «Ολυμπιακή Χάρτα». Κάθε παραφωνία οδηγεί εκτός Ολυμπιακού Κινήματος.
Αυτό είναι σαφές και γνωστό σε όλους όσους εμπλέκονται με θέμα της ΔΟΕ, γνωρίζουν τις διαδικασίες, αλλά και την πολιτική που ακολουθεί πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχει μάλιστα ειδική διεύθυνση για τις σχέσεις της ΔΟΕ με τις Ολυμπιακές Επιτροπές με διευθυντή τον Περέ Μιρό (φωτό), άνθρωπο που έχει έρθει και στην Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια για να λύσει το πρόβλημα με τις ομοσπονδίες του πάγου που ήθελε να επιβάλλει στην ψηφοφορία του 2005 ο Γιώργος Ορφανός.
Ομοσπονδίες που δεν δέχθηκε ούτε ο Μίνωας Κυριακού, όμως τώρα επειδή έχει απόλυτη ανάγκη την ψήφο, θέλει να βάλει στην αίθουσα το κέρλινγκ. Βέβαια όχι ο… ίδιος. Κατά την πάγια τακτική του δεν γνωρίζει… τίποτα. Ο Λάμπης Νικολάου το κάνε και φυσικά χωρίς να το γνωρίζει.
Εδώ δεν γνώριζε τις πολεοδομικές παραβάσεις στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό που τις έκανε εν αγνοία του ο επιστάτης που έχει ενώ εκείνος μόλις το… έμαθε έσπευσε να κατεδαφίσει ορισμένα από τα παράνομα χτίσματα. Αυτό ισχυρίστηκε στο εφετείο, όμως και πάλι καταδικάστηκε με έξι μήνες φυλακή.
Έτσι και τώρα δεν γνωρίζει τίποτα για το κέρλινγκ, αν και τυπικά είναι ακόμα πρόεδρος, δεν… άκουσε τίποτα από κανένα άλλο μέλος της Ολομέλειας και δεν έμαθε ότι την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κατσιαδάκης, το γραφείο του οποίου χωρίζει μόλις μία πόρτα από αυτό το προέδρου.
Η ΔΟΕ λοιπόν παρακολουθεί με ότι αυτό συνεπάγεται και έχει και λόγο. Η Ολομέλεια λοιπόν θα κληθεί να αποφασίσει για την συμμετοχή της ομοσπονδίας Πυγμαχίας κατά την εκλογή προέδρου, μία ομοσπονδία που μετείχε κανονικά όλο αυτό το διάστημα με εκπρόσωπο τον Κώστα Ουίλς παρά το γεγονός ότι έχει τιμωρηθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.
Και σωστά μετέχει αφού μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο έχει όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Μετά βλέπουμε….
Δυστυχώς όμως η Πυγμαχία και ο εκπρόσωπός της Περικλής Τρικαλιώτης έχει ταχθεί με την πλευρά του Σπύρου Καπράλου και για αυτό έχει… πρόβλημα. Το ερώτημα όμως είναι, αν εκπρόσωπος εξακολουθούσε να είναι ο Κώστας Ουίλς θα υπήρχε θέμα;
Την απάντηση δίνει το… κέρλινγκ. Αυτή την ομοσπονδία εκπροσωπεί ο Κώστας Ουίλς, μία ομοσπονδία που τόσο ο Λάμπης Νικολάου, όσο και ο Μίνως Κυριακού έδωσαν μάχη για να μην ψηφίσει το 2005 και που δυστυχώς τώρα… εκλήθη.

Βέβαια την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου δεν θα μπει στην αίθουσα, αφού και αυτό είναι σύμφωνα με τη ΔΟΕ απόφαση της Ομομέλειας.
Σε αυτές τις δύο ψηφοφορίες θα κριθούν όλα.
Ο Μίνωας Κυριακού θα διαπιστώσει ότι δεν διαθέτει την πλειοψηφία και θα αποχωρήσει κάνοντας λόγος για «εκλογές μαϊμού», «παρατυπίες» και άλλα τέτοια…
Και για δείτε ότι η ΔΟΕ έχει άποψη αποφάσισε για την Ολυμπιακή Επιτροπή του Ιράκ να κάνει τις εκλογές στις 14 Μαρτίου. «Η ΔΟΕ θέλει να δει διαφανείς διαδικασίες στην Ολυμπιακή Επιτροπή του Ιράκ και θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία, στηρίζοντας τον αθλητισμό στη συγκεκριμένη χώρα με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο» λέει ο Περέ Μιρό.