Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Colpo grosso με ιππασία και κέρλινγκ


Εκτός από την πολιτική επιρροή που προσπαθεί να εξασφαλίσει ο Μίνωας Κυριακού, εμφανίζοντας το ΠΑΣΟΚ, ως υποστηρικτή του, διεργασίες γίνονται παρασκηνιακά σε δύο ομοσπονδίες.
Η πρώτη αφορά την ιππασία, χώρο από τον οποίο προέρχεται ο Ισίδωρος Κούβελος. Εκεί έχουν επικεντρωθεί όλοι στην συνέλευση που θα εκλέξει τον εκπρόσωπο στην ΕΟΕ, συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιανουαρίου.
Η ομάδα Κυριακού προσπαθεί να μην πάρει το χρίσμα ο Ισίδωρος Κούβελος, κάτι που ουσιαστικά τον οδηγεί εκτός προεδρικής υποψηφιότητας ΕΟΕ. Βέβαια η αντίπαλη ομάδα το γνωρίζει πολύ καλά, όπως γνωρίζει τις προσπάθειες που κάνει βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός ώστε να προσεγγίσει εκπρόσωπο σωματείου της Θεσσαλονίκης και να αλλάξει την ψήφο του. Μάλιστα στον ΑΝΤ-1 πιστεύουν ότι έχουν την πλειοψηφία των σωματείων της ιππασίας και θα καταφέρουν να μην εκλέξουν τον Κούβελο, αλλά τον αντίπαλό του, τον Παπαλιό, ανατρέποντάς τα όλα.
Από την άλλη πλευρά η ομάδα Κούβελου, γνωρίζει τις κινήσεις του πρώην υπουργού από τη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζει ότι ελέγχει τα σωματεία της ομοσπονδίας ιππασίας και ότι δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει την εκπροσώπηση για την ΕΟΕ. Βέβαια επειδή ποτέ κανείς δεν ξέρει έχουν και εναλλακτική λύση με την ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου.
Όμως επειδή το σενάριο του αποκλεισμού από την ΕΟΕ του Ισίδωρου Κούβελου φαντάζει δύσκολο, έχουν γίνει προσπάθειες ώστε να εμφανίσει ο Μίνωας Κυριακού ακόμα μία ομοσπονδία στην ολομέλεια, κερδίζοντας έναν ψήφο.
Εδώ εμφανίζεια η δεύτερη ομοσπονδία το κέρλινγκ. Το γνωστό άθλημα με τις… σκούπες και τις μπάλες στον πάγο.
Το 2005 στις προηγούμενες εκλογές όταν ο Γιώργος Ορφανός εμφάνισε το κέρλινγκ, το χόκεϊ στον πάγο και το μπόμπσλεϊ, ο Μίνωας Κυριακού είχε αντιδράσει τόσο προς τον ίδιο μιλώντας για κυβερνητικές παρεμβάσεις, όσο και προς τη ΔΟΕ. Είχε ταξιδέψει μαζί με τον Λάμπη Νικολάου στη Λοζάνη, συναντήθηκε με τον Ζακ Ρογκ τους εξήγησε τη στάση της Κυβέρνησης και κατάφερε να πάρει επιστολή από τον Περέ Μιρό, διευθυντή της ΔΟΕ αρμόδιο για τις σχέσεις με τις Ολυμπιακές επιτροπές που ούτε λίγο ούτε πολύ απειλούσε ότι αν συνεχιστούν οι παρεμβάσεις τότε η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός Ολυμπιακού Κινήματος. Ακόμα πέρασε στην Ολομέλεια απόφαση που λέει ότι οι συγκεκριμένες ομοσπονδίες δεν έχουν αγωνιστική δράση, όπως και είναι δηλαδή, δεν διοργανώνουν εθνικά πρωταθλήματα και για αυτό δεν έχουν δικαίωμα ψήφου και συμμετοχής στην Ολομέλεια. Αυτή η απόφαση της ΕΟΕ είναι ακόμα σε ισχύ και όπως με τους νόμους χρειάζεται νέα απόφαση για να καταργηθεί η παλιά. Όμως η θητεία της Ολομέλειας έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2008 και μέχρι την ανάδειξη νέου προέδρου και νέας Ολομέλειας δεν μπορεί να συνεδριάσει.