Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

«Μέσα» ο Καπράλος, «έξω» ο Κυριακού, «θύμα» ο Φρέντι


Διπλό ήταν το χθεσινοβραδινό χαστούκι για τον Μίνωα Κυριακού, όπου έχασε ακόμα δύο ομοσπονδίες. Το μοντέρνο πένταθλο εξέλεξε τον Σπύρο Καπράλο για εκπρόσωπό του με 13 υπέρ, ενώ ο Φρέντι Σερπιέρης πήρε μόλις 7. Ο Γιώργος Αλικάκος, ο τρίτος υποψήφιος αποσύρθηκε. Επιβεβαιώθηκε λοιπόν το άρθρο του greek-olympics για τις δυνάμεις που διέθετε ο κάθε ένας από τους δύο υποψηφίους.
Φυσικά έξαλλος είναι ο Φρέντι Σερπιέρης, ένας άνθρωπος σοβαρός με διεθνές κύρος που δυστυχώς μπλέχθηκε σε ένα παιχνίδι και που το πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο. Ο Φρέντι Σερπιέρης με συνεχή θητεία στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τα τελευταία 20 χρόνια θα παρακολουθεί πλέον τις εξελίξεις από μακριά. Αυτό που δεν κατάφεραν να πετύχουν πριν από τέσσερα χρόνια όσοι έβαλαν εμπόδια στην εκλογή του Σερπιέρη από το Μοντέρνο Πένταθλο το πέτυχαν τώρα.
Αρνητικό για την πλευρά του Μίνωα Κυριακού ήταν και το αποτέλεσμα στην πάλη. Ο Αντώνης Τσαμεσίδης θα είναι ο εκπρόσωπος στην ΕΟΕ. Το… καλύτερο είναι ότι οι «γνωστοί σύμβουλοι» του Μίνωα Κυριακού, αυτοί που τα τελευταία δύο χρόνια τον οδηγούν… μαθηματικά εκτός αθλητικού κινήματος γενικότερα, του λένε ότι ο Τσαμεσίδης είναι «δικός του».
Μάλιστα τον έχουν πείσει ότι διαθέτει περίπου 16 ψήφους, αριθμό αρκετό για να του δώσει το προεδρικό χρίσμα στις επερχόμενες εκλογές.
Η αλήθεια πάντως είναι διαφορετική. Το greek-olympics θα αποκαλύψει τις επόμενες ημέρες τον ακριβή αριθμό και των δύο πλευρών κάτι που θα οδηγήσει σε… αποχώρηση τον Μίνωα Κυριακού, εκτός και αν πάει στην εκλογική μάχη και χάσει.
Πάντως μέσα σε όλα αυτά τα κακά έχει ακόμα ένα… ατού. Η εκλογή Καπράλου φοβίζει εκτός από αυτούς που είναι με το ΠΑΣΟΚ και ορισμένους νέους «ομοσπονδιάρχες» από τον χώρο της ΝΔ που βλέπουν επιστροφή σε… παλιές εποχές.