Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Νίκη Καπράλου, στέλνει στην... εξέδρα τον Κυριακού


Μετά την απόφαση τη γενικής συνέλευσης Ιππασία να δώσει την εκπροσώπηση στον Ισίδωρο Κούβελο και να του ανοίξει τυπικά το δρόμο για την προεδρική διεκδίκηση, απομένει ακόμα μία ομοσπονδία πριν από την τελική μάχη. Η ομοσπονδία οντέρνου πεντάθλου έχει εκλογές αύριο με τρεις διεκδικητές για μία θέση. Ο Σπύρος Καπράλος, ο Φρέντι Σερπιέρης και ο Γιώργος Αλικάκος είναι οι τρεις υποψήφιοι για την την εκπροσώπηση της ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Η εκλογική αναμέτρηση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αφού όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα έχουμε νική από την πρώτη ψηφοφορία, αλλά το αποτέλεσμα θα κριθεί στη δεύτερη. Τα προγνωστικά δίνουν από 8 ψήφους σε Καπράλο και Σερπιέρη, και 4 στον Αλικάκο που θα είναι ο ρυθμιστής, εκτός και αν ανατραπεί η υποψηφιότητα Καπράλου και δούμε στη δεύτερη ψηφοφορία κόντρα ανάμεσα σε Σερπιέρη και Αλικάκο.
Ο Φρέντι Σερπιέρης, αν και πολλές φορές στο παρελθόν είχε έρθει σε κόντρα με τον Μίνωα Κυριακού, εμφανίζεται αυτή τη φορά να είναι η επιλογή του καναλάρχη με αποτέλεσμα να τον προσμετρά στους δικούς του, αν τελικά εκλεγεί.
Ο Σπύρος Καπράλος, παλιό μέλος στην Ολομέλεια, την τετραετία 1993-1997, παλαίμαχοα αθλητής της υδατοσφαίρισης, είναι της πλευράς Κούβελου. Όπως είναι γνωστό ο πρόεδρος του ΧΑΑ έχει συγγενική σχέση με τον «βαρώνο» της ΝΔ Γιάννη Βαρβιτσιώτη, πατέρα του Μιλτιάδη που πρόσφατα έγινε υφυπουργός στο ΥΠΕΞ, συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη.
Η νίκη του Σπύρου Καπράλου που ήταν και εντεταλμένος σύμβουλος στην «Αθήνα 2004» και την ομάδα της Γιάννας Αγγελοπούλου δεν θα προσθέσει απλά ακόμα έναν ψήφο στην κάλπη για τον Κούβελο, αλλά ενδέχεται να οδηγήσει τον Μίνωα Κυριακού ακόμα και εκτός Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Και αυτό γιατί ο κ. Κυριακού δεν έχει μάθει να... χάνει και έτσι εκτός από το να μην υποβάλει καθόλου υποψηφιότητα για το προεδρικό χρίσμα θα προφασιστεί «επαγγελματικές υποχρεώσεις» και θα παραιτηθεί από την Ολομέλεια. Τα ίδια ίχει πει και για την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίνου (IAAF), "ξεχνώνοντας" στο εξωτερικό ότι ο Βασίλης Σεβαστής υποστήριζε τον Λαμίνε Ντιάκ κλείνοντάς του με αυτόν τον τρόπο το δρόμο, αν και το "θυμίθηκε" μετά παραπέμποντας για διάφορες αιτίες τον Σεβαστή στην ΕΦΙΠ όπου και τον "καταδίκασε" αρχικά για να δικαιωθεί στη συνέχεια από το ΑΣΕΑΔ.
Αυτό είναι το «Β’ σενάριο», ένα σενάριο που προανήγγειλε ο ίδιος με την προχθεσινή συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία και τις αστείες αιτιάσεις περί παρεμβάσεων και άλλων που διαβάσαμε. Αυτό που δεν διαβάσαμε και θα θέλαμε να δούμε σε μία εφημερίδα όπως η Ελευθεροτυπία είναι το έργο που έχει κάνει η διοίκηση τα τέσσερα χρόνια που πέρασε, αλλά και να «πιέσει» τον πρόεδρο της ΕΟΕ να μιλήσει με ονόματα και όχι όπως κάνει πάντα με «άκουσα», «μου είπαν» και άλλα τέτοια.Ένας τόσο ισχυρός παράγοντας δεν έχει δεν έχει το θάρρος να το κάνει;