Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Και τυπικά άνοιξε ο δρόμος του Κούβελου στην ΕΟΕ


Και με το γράμμα του νόμου πλέον ο Ισίδωρος Κούβελος, θα είναι μέλος της σύνθεσης της νέας Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και βέβαια αν ακόμα το επιθυμεί μπορεί να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου ή κάποια από τα υπόλοιπα αξιώματα. Η Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας Ιππασίας τον εξέλεξε για αντιπρόσωπο στην ΕΟΕ με 26 ψήφους υπέρ και 10 κατά.
Όπως φαίνεται και από το αποτέλεσμα έγιναν ενέργειες στο παρασκήνιο ώστε να μην πάρει την εκπροσώπηση ο Ισίδωρος Κούβελος και να βρεθεί εκτός προεδρικής εκλογής. Η αποκάλυψη που έκανε πριν από μία εβδομάδα το «greek-Olympics» και για την εμπλοκή πρώην υπουργού από τη Θεσσαλονίκη «ξύπνησε» την ομάδα Κούβελου και κατάφεραν να κερδίσουν στην αναμέτρηση.
Η διαφορά των 16 ψήφων για όσους ξέρουν τις εκλογικές διαδικασίες είναι σχετικά μικρή, αφού με μόλις 8 θα είχαμε ισοψηφία. Αν και τα… κουκιά σε αυτές τις ομοσπονδίες είναι μετρημένα προσπάθεια «πραξικοπήματος» έγινε…
Τώρα απομένει η εκλογή στην ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου. Εκεί ο έλεγχος της ομάδας Κούβελου είναι «ολοκληρωτική». Τώρα μένει να δούμε την επανεμφάνιση του Σπύρου Καπράλου στην ΕΟΕ. Ο παλαίμαχος πολίστας και πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) επιστρέφει στην ΕΟΕ μετά από 12 χρόνια. Ο Σπύρος Καπράλος ήταν αρχηγός της Ολυμπιακής Ομάδας στην Ατλάντα (1996).Όσο για το τι θα ψηφίσει στην εκλογές, αυτό θα το ξέρει μόνο ο ίδιος. Μπορεί η ομάδα Κούβελου να υποστηρίζει ότι είναι «δικός» τους, όμως έχει άριστες σχέσεις και με τον Μίνωα Κυριακού.