Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

«Εκλογική» η χρονιά του 2009 σε ΕΟΕ και ΔΟΕ


Η χρονιά που πέρασε περιλάμβανε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο και ονομάζεται «Ολυμπιακή». Η νέα που ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες μπορεί να μην έχει αγώνες όμως εύκολα ονομάζεται «εκλογική» αφού έχει εντός του έτους, τώρα στην αρχή και στο τέλος εκλογές τόσο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όσο και στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την εκλογή νέου προέδρου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τις επόμενες 40 ημέρες με τον Μίνωα Κυριακού και τον Ισίδωρο Κούβελο να μάχονται για το χρίσμα. Η δεύτερη εκλογική μάχη είναι τον Οκτώβριο και αφορά τον Ζακ Ρογκ. Το καταστατικό της ΔΟΕ άλλαξε το 2001 και ο πρόεδρος έχει τη δυνατότητα μετά την πρώτη θητεία των 8 ετών να ζητήσει από τα μέλη τη ανανέωση της εμπιστοσύνης για ακόμα 4 χρόνια, διάστημα που είναι και το τελευταίο.
Στην πρώτη μάχη τα προγνωστικά δίνουν Κούβελο, ενώ στη δεύτερη δεν τίθεται θέμα αφού η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Ζακ Ρόγκ θα είναι δια… βοής. Όπως ακριβώς και ο προκάτοχός του, ο Ισπανός Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Στα δικά μας πρωταγωνιστικό ρόλο τη ώρα της κρίσης θα έχει ο Λάμπης Νικολάου (φωτό). Ο Έλληνας «αθάνατος» σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΕ θα συγκαλέσει την ολομέλεια και θα διευθύνει τη συνεδρίαση μέχρι την εκλογή του προέδρου.
Καλή χρονιά σε όλους.
Και καλή τύχη στους υποψήφιους όχι μόνο για την προεδρικό θώκο, αλλά και για τις υπόλοιπες θέσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΕ.