Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Ξεκίνησε η διαπίστευση για τα ENR στο Βανκούβερ


Λιγότερες από 500 ημέρες μας χωρίζουν μέχρι τη επόμενη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, τους χειμερινούς στο Βανκούβερ φυσικά, και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή άνοιξε τον «φάκελο διαπιστεύσεις τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών χωρίς δικαιώματα μετάδοσης ENR», δηλαδή για όλα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα πλην ΕΡΤ.
Η διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Βανκούβερ συνεχίζεται και αυτή την περίοδο το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στα ΜΜΕ, όχι μόνο γιατί έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαπίστευσης των δημοσιογράφων, αλλά επειδή στα μέσα του Νοέμβρη το Βανκούβερ θα επισκεφθεί η Επιτροπή Τύπου της ΔΟΕ προκειμένου να αξιολογήσει την πρόοδο, να βαθμολογήσει, αλλά και να επιλύσει προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν οι Καναδοί, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει και η πρώτη ενημέρωση του Τύπου, γνωστό και ως «world press meeting» στο οποίο θα πάρουν μέρος πάνω από 1000 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.
Οι προθεσμίες λοιπόν πλησιάζουν και εμείς στην Ελλάδα με τους δεκάδες ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς θα πρέπει να κινηθούμε εγκαίρως. Βέβαια το ενδιαφέρον για τους χειμερινούς είναι πολύ μικρότερο από τους θερινούς, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο Τορίνο η Ελληνική Ομάδα τα πήγε πολύ και όσοι ασχολούνται με τα χειμερινά αθλήματα πιστεύουν ότι το 2010 θα πάμε ακόμα καλύτερα.
Πληροφορίες για τις ENR διαπιστεύσεις στη διεύθυνση: http://www.olympic.org/uk/games/vancouver/accreditation_index_uk.asp
Οι ενδιαφερόμενοι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση: http://www.olympic.org/uk/games/vancouver/accreditation_uk.asp
Το χρονοδιάγραμμα για τις διαπιστεύσεις ENR
1η Οκτωβρίου 2008
Αρχίζει η διαδικασία για τα ENR με τη φόρμα που πρέπει να συμπληρώσουν από το website της ΔΟΕ www.olympic.org/accred2010
30 Νοεμβρίου 2008
Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
Δεκέμβριος 2008
Η ΔΟΕ ενημερώνει τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές για το ενδιαφέρον το ENR ώστε να προχωρήσει στην τελική απόφασή για διάθεση διαπίστευσης.
Ιανουάριος 2009
Η ΔΟΕ θα έρθει σε επαφή με κάθε Οργανισμό ξεχωριστά για να επιβεβαιώσει τον αριθμό των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, αλλά και για να στείλει τους νέους κανονισμούς λειτουργίας των ENR που θα πρέπει να αποδεχθεί και να υπογράψει ο Οργανισμός. Επαφή από τη ΔΟΕ θα γίνει και σε όσους Οργανισμούς απορριφθούν.
12 Ιουνίου 2009
Η Οργανωτική Επιτροπή «VANOC» θα στείλει τις Ονομαστικές Φόρμες διαπίστευσης στους ENR που θα πρέπει να συμπληρώσουν με τα απαραίτητα στοιχεία και να τις επιστρέψουν μέχρις τις 12 Σεπτεμβρίου 2009.
12-28 Φεβρουαρίου 2010
21οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, Βανκούβερ 2010

Όσο για τον γραπτό Τύπο και το internet, η διαδικασία διαπίστευσης έχει ξεκινήσει από το Φεβρουάριο του 2008 και γίνεται πάντα μέσα από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Από τις 13 Οκτωβρίου 2008 ξεκινά η διαδικασία για τη συμπλήρωση της «Αριθμητικής Φόρμας Διαπίστευσης» η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Φεβρουαρίου 2009.