Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Έδιωξαν από γενικό γραμματέα της ΔΕΜΑ τον Κυριακού


Μόλις τρία χρόνια και τρεις μήνες έμεινε στη θέση του γενικού γραμματέα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), ο Μίνωας Κυριακού. Ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ Αμάρ Ανταντί, τον έθεσε σε διαθεσιμότητα από τα καθήκοντά του επειδή απουσίαζε συχνά από τις συνεδριάσεις, δυσκολεύοντας τη λειτουργία της Επιτροπής.
Η θέση του Γενικού Γραμματέα είναι ουσιαστική τόσο στο συντονισμό της ΔΕΜΑ, όσο και στη λειτουργία της, αλλά και στη λήψη αποφάσεων. Με τις συχνές απουσίες του δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντα που ανέλαβε από το 2005, όταν και εκλέχθηκε στη θέση μετά από την αποχώρηση του Νίκου Φιλάρετου. Καθήκοντα γραμματέα της ΔΕΜΑ ασκεί προσωρινά ο ίδιος ο κ. Ανταντί, μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του, ενώ όπως όλα δείχνουν η Ελλάδα θα χάσει τη θέση του γραμματέα που είχε εκπρόσωπος της χώρας μας από το 1977 συνεχώς.
Αν ο αντικαταστάτης του κ. Κυριακού δεν είναι Έλληνας, τότε θα χάσουμε και την έδρα της Γραμματείας της ΔΕΜΑ, που επιθυμεί η Γαλλία (Παρίσι) εδώ και δεκαετίες, ενώ κανείς δεν ξέρει τις επιπτώσεις που θα έχουν όλα αυτά στη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που έχει αναλάβει ο Βόλος.
Και δεν ήταν μόνο αυτή η κακή είδηση από τη συνεδρίαση της ΔΕΜΑ που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. Σε παραίτηση αναγκάστηκε να προχωρήσει και ο Γιώργος Γερόλυμπος εκτελεστικός διευθυντής της ΔΕΜΑ και συνεργάτης του κ. Κυριακού. Αιτία σύμφωνα με πληροφορίες η επιστολή του κ. Κυριακού στα μέλη της ΔΕΜΑ με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του Αλγερινού προέδρου Αμάρ Ανταντί.