Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Προσωπικές αντιπαραθέσεις διασύρουν την ΕΟΕ


Ακόμα μία μελανή σελίδα στην ιστορία των τελευταίων ετών προσέθεσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Μετά την παταγώδη αποτυχία σε αγωνιστικό επίπεδο στο Πεκίνο, την ψευδή δήλωση περί «χρυσού στο ντόπινγκ» για τη χώρα μας από τον Ζακ Ρογκ έδειξε ότι δεν διαθέτει ευαισθησία ούτε και για το περιβάλλον, όταν μάλιστα πέρσι κάηκε το ίδιο της το σπίτι, η Αρχαία Ολυμπία.
Μιλάμε για τα προσκόμματα στην τηλεοπτική κάλυψη της συναυλίας για το περιβάλλον με σκοπό να δοθούν τα έσοδα στο ταμείο δασών. Τα περί χρονικών περιορισμών και υποβολής αιτημάτων από πλευράς του φορέα, που δεν επέτρεψε τη σύγκλιση της Ολομέλειας της ΕΟΕ για να αποφασίσει, μόνο ως φτηνή δικαιολογία φαντάζει σε όσους γνωρίζουν την λειτουργία της Ολυμπιακής Επιτροπής που χρεώνεται αρνητική προβολή χωρίς να έχει ευθύνη, αλλά και λόγο.
Και αυτό γιατί ποτέ τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ολομέλεια δεν αποφάσισε για το που θα διαθέσει το Παναθηναϊκό Στάδιο, ούτε έχει επεξεργαστεί όρους συμβολαίων για τηλεοπτική κάλυψη ή μη. Αν και θα έπρεπε να αποφασίζει η Ολομέλεια που είναι το κυρίαρχο όργανο για όλα τα θέματα, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Τα αιτήματα πηγαίνουν απ’ ευθείας τον πρόεδρο Μίνωα Κυριακού που κρίνει θετικά ή αρνητικά ανάλογα.
Έτσι έγινε και αυτή τη φορά μόνο που τώρα δεν θέλησε να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη των πράξεών του, ο κ. Κυριακού και για αυτό θυμήθηκε την Ολομέλεια, εκτός και αν του τη θύμισε κάποιος σύμβουλός του. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι δίνουν κακές συμβουλές στον πρόεδρο της ΕΟΕ και αυτό αποκαλύφθηκε όταν χθες ο ΣΚΑΪ που ήθελε να καλύψει τη συναυλία, έπαιξε δήλωση του κοσμήτορα του Παναθηναϊκού Σταδίου, Βαγγέλη Σουφλέρη που έλεγε ότι δεν ενημερώθηκε.
Δηλαδή το μέλος της Ολομέλειας που έχει την ευθύνη για το Παναθηναϊκό Στάδιο δεν ήξερε τίποτα για το θέμα και μας είπε ξεκάθαρα ότι τα χειρίζεται ο Πρόεδρος. Βέβαια ο κ. Σουφλέρης έχει ευθύνη γιατί ανέχεται τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.
Για να μπούμε όμως στην ουσία, όπως όλοι γνωρίζεται υπάρχει κόντρα αυτή την περίοδο ανάμεσα στον Μίνωα Κυριακού και τον ΣΚΑΪ. Μία κόντρα που άρχισε πριν από μερικούς μήνες όταν έπαιξε το θέμα για τις πολεοδομικές παραβάσεις στο εξοχικό τους στον Άγιο Αιμιλιανό και την πρωτόδικη καταδίκη σε 48 μήνες φυλακή του Μίνωα Κυριακού, αλλά και επειδή βρήκε ο ΣΚΑΪ τον Ζακ Ρογκ που είπε «ψεύτη» τον κ. Κυριακού που μας «βομβάρδιζε» μέσα από τον ΑΝΤ-1 για τα περί χρυσού στο ντόπινγκ, συκοφαντώντας της Ελλάδα διεθνώς.
Για όλα τα παραπάνω λέμε ότι και αυτή ήταν μία μελανή σελίδα την ιστορία ενός φορέα με 114 χρόνια ζωής, αφού χρησιμοποιήθηκε η ΕΟΕ ως όχημα προσωπικών αντιπαραθέσεων.
Το χειρότερο όμως είναι ότι, ενώ σχεδόν όλα τα μέλη της Ολομέλειας τα γνωρίζουν τις συγκεκριμένες πρακτικές δεν έχουν κάνει τίποτα, ούτε έχουν θέσει ως θέμα συζήτησης τα όσα έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται.