Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Με τόση λάσπη και συκοφαντία, κάτι θα μείνει…


Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μία διαμάχη με στόχο την προεδρική καρέκλα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Το στρατόπεδο Κυριακού, του σημερινού προέδρου, στην προσπάθειά του να κερδίσει το θώκο για ακόμα μία τετραετία, έχει επιστρατεύσει το μοναδικό μέσο που έχει, τον τηλεοπτικό χρόνο, αφού από εκλέκτορες δεν πηγαίνει – προς το παρόν – και τόσο καλά. Η ιστορία με το οικόπεδο του πεθερού της συζύγου του, της Ντόρας Μπακογιάννης στο Βόλο που με σκοπό να διεξαχθεί το γκολφ μόνο γέλιο προκαλεί στους ειδικούς.
Και αυτό γιατί όσοι γνωρίζουν τη διεθνή πρακτική, ξέρουν πολύ καλά ότι οι φάκελοι διεκδικήσεων διοργανώσεων είναι «καλοστημένα» έντυπα χωρίς ουσία με σκοπό να «χαϊδέψουν» τα αυτιά των ψηφοφόρων. Επί της ουσίας είναι κενό γράμμα. Τρανό παράδειγμα ο φάκελος της «Αθήνα 2004» που άλλαξε κατά 60% σε σχέση με την πραγματικότητα. Και αν κάτι τέτοιο γίνεται σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων φανταστείτε τι γίνεται για τους Μεσογειακούς, διοργάνωση μικρότερου ενδιαφέροντος.
Δεν αμφισβητώ την αγορά του χώρου στο Βόλο, ούτε και με ενδιαφέρει αν η αγοραπωλησία έγινε πριν την ανάληψη ή μετά, ούτε και αν στο φάκελο άλλαξε η συγκεκριμένη εγκατάσταση. Και αυτό σύνηθες είναι, μετά την επιτροπή αξιολόγησης που για δικούς της λόγους μεταβάλλει πολλά στοιχεία σε όλες τις υποψήφιες πόλεις.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Ισίδωρος Κούβελος έδωσε τη μάχη του για να έρθουν οι αγώνες στην Ελλάδα, όμως σήμερα δεν έχει καμία εμπλοκή. Ο Κώστας Καραμανλής όρισε άλλο πρόεδρο στην Οργανωτική Επιτροπή και μπορεί πολύ απλά και γρήγορα να αλλάξει την τοποθεσία του γκολφ και να το κάνει κάπου αλλού. Το οικόπεδο λοιπόν θα είναι άχρηστο, άρα ακόμα και η εσωτερική ενημέρωση να υπήρχε δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.
Παρόλα αυτά κάτι θα μείνει.
Η λάσπη και η συκοφαντία όπως λέει και ο Κούβελος στην ανακοίνωσή του. Όμως και αυτός θα έπρεπε να το περιμένει το… χτύπημα. Ας μην ξεχνά ποιους είχε δίπλα τους την περίοδο της διεκδίκησης των Μεσογειακών, ανθρώπους που τον έχουν… στοχοποιήσει.